Heart4Food – Eten als medicijn

“Let food be thy medicine and medicine be thy food.” — Hippocrates

Heart4Food is opgericht vanuit onze passie voor gezond en lekker eten. Het belang van gezonde voeding in combinatie met yoga is belangrijk omdat het elkaar aanvult.

Mijn oma en moeder leerden mij van jongs af aan om met verse ingrediënten om te gaan en meerdere smaken samen te brengen. Vanuit mijn enthousiasme hiervoor ontwikkelde ik een liefde voor lekker eten. In Thailand, waar ik geboren en deels getogen ben begon ik rond mijn vierde levensjaar deze passie in de praktijk te brengen. Ik maakte een vuurtje en gebruikte een leeg blikje om de traditionele Tom Yum soep (een pikante heldere soep) te maken. Voor de soep gebruikte ik de verse ingrediënten die ik om het huis van mijn oma vond in het Thaise dorp waar mijn gehele familie woonde. Koken op dezelfde wijze zoals ik mijn oma en moeder zag doen.

In Nederland ontwikkelde deze passie zich onder invloed van de diversiteit aan inheemse,- als ook internationale cuisines.

”Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” en mijn zoon Celestial De Vos is een gediplomeerd chef. Samen vormen wij de drijvende kracht achter Heart4Food.

Koken is voor ons een kunst en we combineren graag interessante overlappende en gewaagde verse ingrediënten uit de Westerse,- en de Aziatische keukens: De meer verfijnde smaken en de eenvoud van de Europese keuken, de scherpte van de Chinese Szechuan keuken, de tropische smaken en geuren van de Maleisische keuken, de romige met noten en kokos bereide curries uit Thailand en (Zuid)India en de aromatische kruiden uit de Arabische keuken.

Wij kopen onze ingrediënten lokaal in en steunen zo de plaatselijke handelaren in deze moeilijke tijden!

Het doel van onze wijze van koken is het maken van heerlijke maaltijden die het bewustzijn stimuleren middels het voeden van lichaam, zintuigen, geest en ziel. De maaltijden zijn gericht op mensen met drukke levens en helpen hen om zich fit en energiek te voelen.

Voor onze gerechten gebruiken we verse en biologische ingrediënten zoals diverse soorten fruit, zee,- en landgroenten, kruiden, chillies, noten, granen en zaden. Het resultaat is de “cuisine minceur”: maaltijden met een verscheidenheid in kleine porties die elk hun eigen smaken toevoegen. Het eten wordt kort toebereid waardoor het, naast gezond en voedzaam, knapperig, kleurig, geurig en rijk van smaak is.

De ideale Heart4Life maaltijd is een harmonieuze mix van het pittige, het subtiele, het zoet en zure en is bedoeld om even bevredigend voor oog, neus en mond te zijn!

Onze ervaring strekt zich inmiddels uit van het verzorgen van de catering voor groepen op retraites en bijzondere gelegenheden tot individuele kooksupervisie voor cliënten die een meer gezonde wijze van eten willen ervaren.

Wij geven les in koken en helpen mensen over te schakelen naar een gezondere levensstijl zowel door het geven van persoonlijke trainingen als ook via groepscursussen en workshops. Daar waar er behoefte aan is, kunnen de lessen gecombineerd worden met yogaworkshops.

Gezonde, verrukkelijke en voedzame maaltijden
Plantaardig | Vegetarisch | Veganistisch

Wil je ook bewustzijnsbevorderende Plant based maaltijd ervaren?

Hartgezonde en vezelrijke maaltijden met macro-balans in gedachten en met grote hoeveelheden plantaardige eiwitten. Tevens het ideale dieet voor (top)sporters.

Wij, Phung en Celestial (moeder en zoon) hebben veel plezier in het bereiden van gezond en (h)eerlijk voedsel voor onszelf en voor onze dierbaren.

Wees nieuwsgierig en sta open voor nieuwe smakelijke sensaties.

WE ZIJN OPEN OP WOENSDAG TOT EN MET ZONDAG VAN 17.00 TOT 19:00

BESTELLEN VIA ONZE WEBSITE IS NOODZAKELIJK

Vandaag voor 15.00 uur besteld, morgen tussen 17.00 en 19.00 af te halen.

HEART4FOOD PICKUP DUIVENKAMP 126 | 3607AG MAARSSEN | TEL: 06-15469201

Plaats jouw bestelling hier online of neem contact met ons op.

Eet Smakelijk!  
 
Laten we alsjeblieft zuinig zijn op Moeder Aarde!

We willen het gebruik van verpakkingsmateriaal voor onze maaltijden zo veel mogelijk beperken. Als je voor je maaltijd(en), soep(en) en dessert(s) je eigen boodschappentas, bakjes, kommen, pannetjes, (glazen)pot mee kunt nemen, scheelt dat. Ook jij kunt het verschil maken.

Onze Hoofdingrediënten
Wat kun je tegenkomen aan ingrediënten in onze hoofdmaaltijden, soepen & desserts?

Op basis van onze ervaringen en die van onze klanten gebruiken we bepaalde voedingsmiddelen juist wel en anderen juist niet of slechts zelden.

We gebruiken…

• bij voorkeur biologisch, vers en seizoensgebonden

• geen producten met gluten, dus geen tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut

• (pseudo)granen zoals rijst, mais, haver, boekweit, gierst, amarant, teff en quinoa

• meel zoals amandelmeel, boekweitmeel, (bruine) rijstmeel, maismeel, kikkererwtenmeel of havermeel

• in onze maaltijden geen zuivelproducten van koeien

• zelfgemaakte plantaardig melk zoals notenmelk (amandelmelk), rijstmelk en havermelk

• alleen gefermenteerde soja

• géén geraffineerde suiker

• voor de zoete smaak zoals ahornsiroop, agavesiroop, honing of kokosbloesemsuiker en dadels

• voor de zoute smaak zoals Himalaya zout, Keltisch zeezout en tamari

• peulvruchten zoals bonen, linzen en erwten

• pitten, zaden en ongebrande noten

• (verse) kruiden, specerijen en kiemen

• vetten zoals kokosolie, ghee, notenolies, zadenolies en (extra vierge) olijfolie

• superfoods zoals hennepzaad, chiazaad, gojibessen, lijnzaad, kokos, rauwe cacao en maca

• supergreens (100% vegan, vrij van soja, toegevoegde suikers, gluten en zuivel)

We eten voornamelijk plantaardig voedsel (plant based) en vullen dit soms naar behoefte aan met wat dierlijke producten. Dit kan roomboter of eieren zijn.

We zijn 99 procent plantaardig, 1 procent dierlijk en NUL procent bullshit!
Heb je een voedselallergie? Geef het ons door!
Suikervrij, Glutenvrij, Zuivelvrij en lactosevrij

Mensen met intoleranties of allergieën zullen veel van onze maaltijden kunnen eten.

Vraag ons even naar de ingrediënten in ons menu en we passen ze zo nodig voor je aan.

De verrassingsmaaltijd van de week is hier te lezen.

Good Food Good Mood – Voedt bewust je lichaam, geest en ziel
Zo ziet het Menu van De Week van Heart4Food er uit:
  1. We geven groenten en fruit dé hoofdrol. Want groenten zitten boordevol goede voedingsstoffen, bevatten weinig calorieën en zijn bovendien licht verteerbaar. We halen gezonde suikers uit fruit, rauwe honing en ahornsiroop.
  2. We eten (bereiden onze maaltijden) met het seizoen mee. Door met het seizoen mee te eten, wordt het milieu een stuk minder belast. Het is voor ons belangrijk om lokaal en seizoensgebonden te eten. Ons lichaam heeft voor elk seizoen bepaalde voedingsstoffen en grondstoffen nodig. Elk seizoen heeft zijn behoeften en rijkdom aan voedsel. De natuur is verbonden met ons lichaam. Dus eten (bereiden) wij voedsel uit de eigen regio. We kiezen in de winter bijvoorbeeld voor wortelgroenten en in de lente voor asperges.
  3. We kiezen voor peulvruchten, noten, pitten, zaden en pseudo- en volkorengranen. Deze producten zitten vol met essentiële eiwitten en vezels.
Heart4Food biedt je onze drie rituelen aan:
  1. Het eerste ritueel is mindful eten. Bewust met volle aandacht kauwen op elke hap voedsel, minstens 40 – 50 keer voor een gezonde spijsvertering. Te snel eten leidt tot vetopslag, overgewicht en weinig energie.
  2. Het tweede ritueel is om probiotisch rijk gefermenteerd voedsel, gezonde vetten, eiwitrijk voedsel van peulvruchten (bonen, linzen en erwten), zaden en noten, de juiste koolhydraten uit volle pseudogranen, veel groenten en fruit in je dieet op te nemen.
  3. Het derde ritueel is om de universele yin en yang principes te omarmen om een ​​leven in harmonie met de natuur te ondersteunen.

Plaats jouw bestelling hier online of bel ons op 0615469201