De man die kanker ontdekte, zei dit…
(Dit hoor je nooit van je dokter)

Dr. Otto H Warburg, winnaar van de Nobelprijs voor de geneeskunde in 1931, ontdekte dat zuurstofgebrek de werkelijke oorzaak van kanker is. Zuurstoftekort leidt tot een zure omgeving in het menselijk lichaam. Dr. Warburg ontdekte dat kankercellen anaëroob zijn, wat betekent dat ze geen zuurstof nodig hebben en daardoor niet kunnen overleven in de aanwezigheid van hoge zuurstofniveaus, zoals in een alkalische omgeving.

“Alle normale cellen hebben een absolute behoefte aan zuurstof, maar kankercellen kunnen leven zonder zuurstof – een regel zonder uitzondering. Ontneem een cel gedurende 48 uur 35% van zijn zuurstof en het kan in een kankercel overgaan.”

Dieet speelt ongetwijfeld een belangrijke rol bij het handhaven van een evenwichtige pH-waarde in het lichaam. De pH-balans is de balans van zuur en alkalisch in alle vloeistoffen en cellen in je lichaam. Je lichaam moet de pH-waarden van het bloed in evenwicht houden op een licht alkalisch niveau van 7.365 om te overleven.

Een dieet dat voornamelijk bestaat uit giftige en zuurvormende voedingsmiddelen zoals bewerkte suikers, geraffineerde granen en genetisch gemodificeerde organismen, dan is het niet verrassend zal leiden tot een ongezonde zure pH-waarde in het lichaam. Een onevenwichtige pH-waarde kan cellulaire activiteiten en belangrijke lichaamsfuncties onderbreken. Fluctuerende pH-waarden kunnen leiden tot veel ernstige gezondheidsproblemen, waaronder kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose en ernstig brandend maagzuur. Als je lichaam gedurende lange tijd in een zure toestand wordt gehouden, kan het het verouderingsproces drastisch versnellen.

Dr. Otto Warburg stelt dat de meeste gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een zure pH-waarde in het lichaam. Parasieten, virussen en candida gedijen goed in zure omgevingen, maar een alkalische omgeving neutraliseert bacteriën en andere ziekteverwekkers. Daarom is het handhaven van de pH-balans een van de belangrijke hulpmiddelen om jouw gezondheid te optimaliseren.

 

Download hier: Historisch Perspectief
Het Warburg-effect en zijn rol in tumormetabolisme
Mogelijkheden voor nieuwe kankertherapie

Recommended Posts