Alkalische en zuurstofrijke omgeving elimineert ziekten

Dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970) ontdekte officieel al voor 1923 dat ziektes – en ook kanker – niet kunnen overleven in een alkalische en zuurstofrijke omgeving. In 1931, bijna 100 jaar geleden, won hij hiervoor de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde.

(Dit hoor je nooit van je dokter!)

We weten dus al bijna 100 jaar waardoor we ziektes (waaronder kanker) kunnen krijgen en ook hoe we ziektes op een natuurlijke manier kunnen genezen. Dit wordt vaak verzwegen, want ziekte is een verdienmodel en een medicijn verkopen brengt veel meer geld op dan mensen onderwijzen dat ze hun leefstijl moeten aanpassen en aanpakken.

Dr. Warburg was directeur van het Kaiser Wilhelm Instituut (nu Max Planck Instituut) voor Celfysiologie in Berlijn. Hij onderzocht het metabolisme van tumoren en de ademhaling van cellen, met name kankercellen.

In zijn werk “The Metabolism of Tumors” toonde Warburg aan dat twee basisvoorwaarden aanwezig zijn bij alle vormen van kanker: acidose (extreme toxiciteit) en hypoxie (zuurstofgebrek). Waarbij acidose en hypoxie twee kanten van dezelfde medaille zijn; waar je de ene hebt, heb je de andere ook.

Dr. Warburg is wereldwijd erkend voor zijn ontdekking dat alle normale lichaamscellen in hun energiebehoefte voorzien door zuurstof te ademen. Daarentegen overleeft kanker anaëroob, ofwel zonder zuurstof. Bovendien overleeft het in een zure en toxische omgeving met een lage pH. “Kankerweefsel is zuur”, zo stelt dr. Warburg.

Onze ideale pH-waarde is 7.2. Het ideale drinkwater heeft ook een waarde van meer dan 7. De celbioloog Robert O. Young, die 40 jaar zuren en basen heeft bestudeerd, zegt dat een glas alkalisch water (dus niet water uit de kraan) zelfs een pH-waarde van 9 mag hebben. Voldoende alkalisch water drinken helpt ook om beter te ontgiften.

Dr. Otto Warburg stelt dat de meeste gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een zure pH-waarde in het lichaam. Parasieten, virussen en candida gedijen goed in zure omgevingen, maar een alkalische omgeving neutraliseert bacteriën en andere ziekteverwekkers. Daarom is het handhaven van de pH-balans een van de belangrijke hulpmiddelen om je gezondheid te optimaliseren.

De pH-waarde kun je meten via urine en speeksel. Deze meetmogelijkheid zou iedereen standaard in huis moeten hebben. Deze pH-waarde testpapiertjes zijn verkrijgbaar bij drogist of apotheek.

Als je pH-waarde lager dan 7 is, heb je een verzuurd lichaam en een verzuurd lichaam creëert symptomen en ziektes. Een pH-waarde van 6 valt nog mee, maar als deze naar 5 of lager daalt, ben je ernstig verzuurd. Met kanker heb je een pH-waarde van ongeveer 3 of 4. Hoe zuurder je bent, hoe zieker je wordt. Het is een soort vergiftiging van je lichaam.

Bestaat een dieet voornamelijk uit giftige en zuurvormende voedingsmiddelen (zoals bewerkte suikers, geraffineerde granen en genetisch gemodificeerde organismen), dan is het niet verrassend dat dit zal leiden tot een ongezonde zure pH-waarde in het lichaam. Een onevenwichtige pH-waarde kan cellulaire activiteiten en belangrijke lichaamsfuncties onderbreken. Fluctuerende pH-waarden kunnen leiden tot veel ernstige gezondheidsproblemen, waaronder kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose en ernstig brandend maagzuur. Als je lichaam gedurende lange tijd in een zure toestand wordt gehouden, kan het het verouderingsproces drastisch versnellen.

Heart4Life wil haar cliënten op holistische (natuurlijke) wijze helpen genezen, vanuit de visie dat ziekte het moment is om jezelf te transformeren. Het is een wake up call. Alsof er een belletje rinkelt en iemand zegt: ”Je moet het nu anders gaan aanpakken.” Luister naar deze boodschap.

Kanker is te genezen zonder chemo, bestraling of medicijnen. Kanker is een resultaat van iets dat niet goed gaat in het lichaam. Het is geen ziekte, maar een symptoom.

Het is bekend, dat kanker en andere regressieve ziekten door een toxinecrisis worden veroorzaakt, dat een chronische ziekte een ontstekingsreactie is en dat je de ontsteking moet aanpakken met de 4 niveaus van ontgiften:

 1. ontgift jouw gedachten;
 2. ontgift jouw emoties;
 3. ontgift jouw lichaam;
 4. ontgift jouw prana (Chi).

”Waarom zou je aan zogenaamde kankerorganisaties geld doneren voor kankeronderzoek, als het al bijna 100 jaar bekend is dat kanker kan worden genezen!”

Doorbreek oude gewoontes die je in eerste instantie ziek hebben gemaakt, leer nieuwe gewoontes aan en ga door je weerstand tegen verandering heen door je immuunsysteem te versterken:
 • door gezond en gevarieerd te eten;
 • door biologisch en zongerijpt voedsel te eten;
 • door suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij te eten;
 • door meer seizoensgebonden voedsel te eten;
 • door voldoende zuiver (alkalisch) water te drinken (1,5 tot 2 liter vocht per dag);
 • door te zorgen dat je voldoende slaapt;
 • door dagelijks te bewegen (sporten), bij voorkeur in de frisse buitenlucht;
 • door een gezond gewicht te behouden;
 • door aan je emotionele blokkades te werken;
 • door stress beheersing en het voorkomen van stress;
 • door goed op je hygiëne te letten;
 • door je eventuele verslavingen als tabak, alcohol en drugs vaarwel te zeggen.

 

Nuttige informatie:

28 dagen ontgiften op 4 niveaus

Verlichting en Genezing bij Ziekten

Oorzaken van Ziekten

Lees hier over de Heart4Life 28 dagen retraite

Hierbij het niet eerder gepubliceerde artikel over yoga therapie voor kankergenezing

Recommended Posts